STAAD - izveidojiet rentablu un optimizētu dizainu, lai izturētu konstrukciju slodzes - Rietumu Indija

K10 Grand atrodas vislabākajā Sarabhai vietā un ir pionieru biroja ēka, kas nosaka jaunus standartus komerciālajām telpām Vadodarā, Gudžaratā, Indijā. Teritorija ir piedzīvojusi strauju tirdzniecības ēku izaugsmi, pateicoties tās tuvumam vietējai lidostai un dzelzceļa stacijai. K10 nolēma VYOM Consultants par projekta strukturālo konsultantu un uzdeva viņiem projektēt ēku, kas atbilst un pārsniedz Vadodara biznesa elites augstākās cerības.

Šis INR 1.2 miljardu projekts sastāv no pagraba un 12 grīdām ar kopējo platību 200,000 kvadrātpēdas. Lielākā daļa ēku šajā apgabalā ir jauktas izmantošanas, un biroju telpas atrodas virs citiem uzņēmumiem. Tomēr K10 vēlējās apgabalā ienest kaut ko jaunu, tāpēc K10 Grand tiks izmantots tikai birojiem. Šī konfigurācija ierobežotu biroja dzīves pārtraukšanu iedzīvotājiem.

Pārvariet dizaina problēmas, lai izveidotu vietu, kurā nav kolonnu

Lai izstrādātu šo iespaidīgo struktūru, VYOM bija jāpārvar daudzi izaicinājumi. Ēkas pacēluma un iekšējās arhitektūras plānojuma dēļ radās problēmas ar konstrukcijas dizainu, kas organizācijai bija jārisina. Projekta komanda vēlējās izveidot ēku ar trim torņiem un centrālu struktūru. Konstrukcija izvirzās uz āru apakšējiem sešiem stāviem un pēc tam sašaurinās uz augšu augšējiem sešiem stāviem. Kolonnu un griešanas sienu izvietojums bija sarežģīts šīs unikālās formas dēļ. Turklāt arhitekts un attīstītājs uzstāja, lai ieejas zālē būtu brīva vieta no kolonnām. Centrālajam kodolam bija nepieciešami visi sabiedriskie pakalpojumi, un bija grūti izveidot zemestrīcēm izturīgu dizainu, jo ēkas forma piesaistīja vairāk sānu spēku. Visbeidzot, ēkas pamatne bija kombinēta un spāru pamatne, tāpēc pirms būvniecības bija nepieciešams rūpīgi novērtēt struktūru. Paredzams, ka šobrīd celtniecības posmā ēka kļūs par teritorijas pavērsiena punktu.

Savienojumu struktūras ekonomiskākam dizainam

Projektējot ēku, sākotnējais plāns bija izveidot četras atsevišķas ēkas: trīs torņus un centrālo struktūru. Tomēr, kad VYOM sāka analizēt dizainu STAAD, projekta komanda saprata, ka šis sākotnējais dizaina priekšlikums nav ekonomisks. Tā vietā komanda izmantoja STAAD, lai izveidotu jaunu un optimizētu dizainu, lai tas būtu izdevīgāk. Projekta komanda nolēma savienot visas ēkas, ietaupot naudu un laiku. Komandai bija svarīgi veikt šīs izmaiņas pirms būvniecības posma.

Tā kā šis dizains bija uzstādīts, VYOM izlēma, kur novietot konstrukcijas atbalsta kolonnas. STAAD projekta komandai parādīja, ka ēkas forma ievērojami izliekas no devītā stāva uz augšu, padarot tipiskas taisnas kolonnas neiespējamas, jo tās šķērsos ēkas plānu. Arī papēžu kolonnas nebūtu darbojušās, jo tās būtu ievērojami pazeminājušas griestus un sabojājušas biroja plānus. Tā vietā VYOM ieteica taisnas kolonnas pirmajiem deviņiem stāviem un slīpas kolonnas no devītā līdz divpadsmito stāvu. Šis plāns uzturētu arhitektūru tik ilgi, kamēr tas nepārsniegtu IS koda prasības.

Siju un kolonnu ieviešana, lai izlīdzinātu spriedzi

Vēl viena funkcija, kas palīdzēja VYOM izveidot unikālo telpu, bija pēcspriegoto siju izmantošana. Sijas nevarētu būt ļoti dziļas, jo arhitekts vēlējās pēc iespējas augstākus griestus. Turklāt plāns paredzēja, ka kanāli jāvada gar siju. Šīs sijas kopā ar kolonnām un griezuma sienām neļāva vērpties ēkā, ļaujot masas centram un stīvumam atrasties blakus. VYOM sakārtoja kolonnas tā, lai sānu spēks pilnībā atrastos ēkas centrā. Visas griešanas sienas, paceļamās sienas un kolonnas tika sakārtotas tā, lai tās izturētu 70% no sānu spēka. Lai nodrošinātu vietu bez kolonnām vestibilā, VYOM pārējām ēkas grīdām izmantoja 20 pēdu sijas un konsoļu plāksnes.

Izmantojot STAAD, VYOM saprata, ka ēkā joprojām ir augstsprieguma apgabals. Šis laukums notika devītajā stāvā klasifikācijas kolonnu atstatuma dēļ. Devītais stāvs pārvadā lielu slodzi, tāpēc bija jāpielāgo dizains. Kad projekta komanda saprata šo situāciju, komandas locekļiem izdevās virzīt virziena spēku prom no sijām devītajā stāvā ar pastiprinājumu un kabeļiem, kas novietoti uz tām pašām sijām.

Ietaupot dizaina laiku nākotnes darba vietai

Izmantojot STAAD, VYOM mēneša laikā visu ēkas dizainu pabeidza ar rasējumiem. STAAD ietaupīja projekta komandu ievērojamu laiku visā projektēšanas posmā, kas mēneša laikā ļāva gandrīz 70 dizaina iterācijām gan dizaina pieejām, gan galīgajam dizainam. STAAD samazināja laiku, kas vajadzīgs, lai izstrādātu un analizētu šīs iterācijas. Lietojumprogramma arī ļāva šīm atkārtojumiem un dizaina izmaiņām ievērot IS kodu viegli lietojamā vidē.

Projekts atbilda visām arhitekta un izstrādātāja prasībām, un šobrīd notiek būvniecība. Ilgi gaidītā ēka šķiet identiska 3D modelim, un komerciālās telpas ir noderīgas bez šķēršļiem. Atrodoties pilsētas centrā, K10 Grand ļaus pasažieriem tuvumā atrast visu nepieciešamo, ieskaitot iepirkšanās centrus, slimnīcas, lielveikalus un restorānus. Telpā būs jumta terase, kopīgas konferenču telpas, atpūtas telpa, sporta zāle un kafejnīca, kas to padarīs par nākotnes darba vietu.

Inovatīvais K10 Grand projekts tika izvēlēts par finālistu 2018 gada konkursā Infrastruktūras balvas kategorijā “Strukturālā inženierija”.

Turpinot mantojumu, šogad šādas organizācijas ir sasniegušas gada finālistu sarakstu programmā 2019 infrastruktūras balvas kategorijā "Strukturālā inženierija".

  • FG Consultoria Empresarial jaunajai Patrimonium mītnei, kas tiek realizēta 100% BIM konstrukcijas projektēšanā, Lagoa da Prata, Minas Gerais, Brazīlija
  • Sterling Engineering Consultancy Services Pvt. Ltd - Dhirubhai Ambani Starptautiskais konferenču un izstāžu centrs, Mumbaja, Mahārāštra, Indija
  • WSP kompleksa pagraba optimizēta dizaina piegādāšanai zem ikoniskās Admiralitātes arkas, Londona, Lielbritānija

Autors Shimonti Paul

Atstājiet savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šī vietne izmanto Akismet, lai samazinātu surogātpastu. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.